Sosyal Seçmeli Ders Havuzları Hk.

Değerli öğrenciler,

Sosyal Seçmeli Ders Programımız için TIKLAYINIZ

KONTENJANLAR MAKSİMUM SAYIYA ÇEKİLMİŞTİR. LÜTFEN KONTENJAN ARTIŞI İÇİN BÖLÜMÜ ARAMAYINIZ.

Sosyal seçmeli derslerimiz arasında programınıza uygun seçebileceğiniz bir ders olduğu halde, bölümünüzün belirlediği havuzda yer almadığı için o dersi seçemiyorsanız, lütfen bize haber veriniz:

Sosyal seçmeli gruplarınızla ilgili detaylı bilgilendirme aşağıda mevcuttur:

Üniversitemizdeki tüm bölümlere gerek Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcılığı aracılığıyla gerekse yazışma ve bilgilendirme yoluyla İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü tarafından aşağıdaki duyuru sayısız kere yapılmıştır:

1- Sosyal Seçmeli 1, Sosyal Seçmeli 2, Sosyal Seçmeli 3 vb. havuzların hepsine İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümünde açılan bütün derslerin eklenmesi, öğrencilerin havuzda yer alan bir kaç dersi değil açılan 20'ye yakın dersimizden herhangi birini seçebilmesinin sağlanması,

2- Böylece öğrencilerin her havuz için açılan herhangi bir dersimizi seçebilmesinin sağlanması ve hiçbir şekilde kısıtlanmaması ve mağdur olmaması,

3- Sosyal Seçmeli Havuzlara bütün derslerimizin eklenmesi için Fakülte Kurul Kararı alınarak Öğrenci İşleri Dairesine bildirilmesi,

4- Sosyal Seçmeli 1,2 veya 3 havuzunda açılan derslerimizden biri olmadığı için doğal olarak seçebileceği dersleri kısıtlanan öğrenciler mağdur olacaktır. Bölümümüz Bahar döneminde kesinlikle kontenjan artışına ve yeni ders açılması yoluna gitmeyecektir.

Bölümlere atılan duyurulardan bazıları örnek olarak aşağıda sunulmaktadır:

Bölüm Başkan Yardımcımız tarafından Eğitim-Öğretim Dekan yardımcılıklarına Atılan 10 Ocak 2016 Mail:

Değerli Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcısı Hocalarım;

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanlığı'ndan "ybolumler" adresine atılan aşağıdaki maili tekrar bilginize sunuyorum. En kısa sürede Fakülte Kurullarınızda aşağıda önerdiğimiz değişikliğin gündeme getirilmesinin Bahar dönemi öğrencilerinizin lehine olacağını düşünüyoruz.

Eğer mail listemiz yanlış oluşturulduysa mailimizi Eğitimden Sorumlu Dekan Yardımcılığınıza yönlendirmenizi istirham ederiz.

Yrd. Doç. Dr. Kerem KARAOSMANOĞLU

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü

------------------------------------------------
Bölüm Başkanlığımızdan "ybolumler" mail grubuna yani bütün bölümlere 25 Aralık 2015 tarihinde atılan mail:

Değerli Bölüm Başkanları ve İlgili Personelin Dikkatine:

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü olarak Seçmelik Ders programımızı ekte bilginize sunuyoruz. Ders programlarınız hazırlanırken, ekteki programımızın dikkate alınmasını tavsiye ediyoruz.

Bölümlerden gelen talep doğrultusunda her kuşağa İngilizce seçmelik ders konulması için yoğun çaba harcadık. Umarız İngilizce bölümler için bu durum faydalı olacaktır.

Ancak, pek çok kez E-Posta yoluyla ve Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcılığı kanalıyla duyurduğumuz, seçmelik ders havuzlarınıza "bütün sosyal seçimlik derslerimizin" eklenmesi yönündeki talebimizin -Şehir ve Bölge Planlama Bölümü haricinde-  bölümler tarafından dikkate alınmadığını görmekteyiz.

8.10.2015 tarih ve 1510080626 sayılı Fen-Edebiyat Fakültesi Dekanlığı yazısı, 12.10.2015 tarihinde Eğitim-Öğretim Rektör Yardımcılığı tarafından bütün fakültelere havale edilmiştir. Dolayısıyla fakültelerin ve bölümlerin, ilgili yazıda önerdiğimiz gibi Fakülte Kurul Kararı alarak Seçmeli ders havuzlarına "bütün sosyal seçimlik dersler"imizi eklemeleri gerekmektedir. Aksi takdirde öğrencileriniz, havuzlarınızda yer alan açılmayan pasif derslerimizi seçemediklerinden ve havuzlarınızla kısıtladığınız az sayıda dersin mesleki dersleriyle çakışması nedeniyle dolayı mağdur olacaklardır.

Öğrencilerinizin önerdiğimiz bu yeni uygulama ile havuzunuzda yer alan ve pek çoğu pasif olan bir kaç sosyal seçimlik dersi değil açılan bütün sosyal seçimlik derslerimizi seçebileceğini tekrar hatırlatıyoruz. Bunun için Fakültelerin Kurul Kararı alıp, bu kararı 2 hafta içerisinde Öğrenci İşleri Daire Başkanlığı'na ulaştırmaları gerekmektedir.

Gerekli hatırlatmaların defaatle yapıldığından hareketle, Bahar dönemi ders kayıt döneminde bölümlerin kontenjan artışı, yeni ders ekleme vb. taleplerinin dikkate alınmayacağını hatırlatmak istiyoruz. Yukarıda saydığımız nedenlerle bu yazımızın Eğitimden sorumlu Bölüm Başkan Yardımcılıklarına da iletilmesini rica ederiz.

Bütün derslerimizin olduğu liste şu linktedir: http://www.bologna.yildiz.edu.tr/index.php?r=course/courselist&aid=17

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanlığı

İrtibat: 4485

Web sayfası: www.itb.yildiz.edu.tr

--

Bölüm Başkanlığımızdan "ybolumler" mail grubuna 10 Eylül 2015 tarihinde atılan mail:

Değerli Bölüm Başkanlarının Dikkatine;

Daha önce aşağıdaki gibi bir duyuru yapmıştık. Öğrencilerinizden çok sayıda telefon alıyoruz.
Bazı öğrenciler bölüm havuzlarının kendilerine sadece 1 sosyal seçimlik dersi seçebilecekleri yönünde bir yönlendirme yapıldığını söylüyor.www.itb.yildiz.edu.tr adresinde duyurduğumuz gibi yaklaşık 70 grup ders açıyoruz ve bu nedenlerle öğrencilerin istedikleri sosyal seçimlik dersi seçebilmeleri onların mağdur olmasını engelleyecektir.

Seçmeli 1, Seçmeli 2 şeklinde bölümler tarafından oluşturulan havuzlara konulan derslerin kontenjanı dolabilir hatta o dersler hiç açılmayadabilir. Ama web sayfamızda görüleceği üzere açtığımız çok sayıda dersin hepsi aynı krediye, aynı şartlara sahiptir. Bu nedenle öğrenci mağduriyetleri yaşanmaması için, öğrencilerinizin bütün sosyal seçmelik derslerimizi seçebiliyor olmaları şeklindeki uyarımızı tekrar dikkatlerinize sunuyoruz.

İnsan ve Toplum Bilimleri Bölüm Başkanlığı

--