Tarihçe

Yıldız Teknik Üniversitesi, 2003–2004 akademik yılından başlayarak, modern eğitim sistemi içinde dünyada yaygınlık kazanmakta olan ve ülkemizde de uygulamasını  değişik örnekleriyle gördüğümüz bir genel eğitim programını uygulamaya koymuştur.

2003-2004 Akademik yılında Rektörlük bünyesinde uygulamaya konulan ve YTÜ Fen ve Edebiyat Fakültesi Tarih Bölümü  tarafından koordine edilen genel eğitim programı Temmuz 2006 tarihinde kurulan İnsan ve Toplum Bilimleri Bölümü bünyesinde toplanmıştır.

Bölümümüz Lisans düzeyinde bütün YTÜ öğrencilerine sunduğu Sosyal Seçimlik derslerin yanısıra Lisansüstü düzeyinde Felsefe, Sosyoloji, Tarih ve Kültürel Çalışmalar alanlarında Türkçe ve İngilizce programlar yürütmektedir.